Corona en onze praktijk

Coronavirus update

24 maart 2020 – UPDATE

Wij blijven zorg bieden, maar op een iets andere manier dan u van ons gewend bent.

Wij hebben als zorgprofessionals de opdracht zorg te blijven leveren voor zover en zolang dit kan. Als paramedici kunnen wij een bijdrage leveren aan het ontlasten van huisartsen en specialisten. Zij zijn op dit moment veelal moeilijker bereikbaar en hebben hun handen vol aan Corona patiënten. Ook wilt u hen wellicht niet belasten met niet-acute klachten.

Er zijn ONLINE mogelijkheden voor behandeling: 

Online behandeling. Vanaf nu bieden wij E Health via Clickdoc, U kunt dan beveiligd online behandeling ontvangen. De therapeut ziet en hoort u en andersom. Zeker voor spanningsklachten en slaapproblemen werkt dit goed. Maar ook intakes, houdingsadvies, oefeningen, advies bij pijnklachten kunnen zo prima plaatsvinden. U ontvangt van ons e-mail of een sms met een beveiligde code en neemt plaats in onze digitale wachtkamer. Wij loggen in, bellen u daarna op en de rest gaat vanzelf. Heel makkelijk, op het tijdstip van de afgesproken behandeling.

Daarnaast kan een eerste intake soms ook in overleg telefonisch.

Deze behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar net als de reguliere behandelingen als u aanvullend verzekerd bent. Hierover zijn landelijke afspraken gemaakt met de Nederlandse Zorgautoriteit, onze beroepsvereniging en het ministerie van Volksgezondheid.

Behandeling in de praktijk. In de huidige situatie moeten we behandeling in de praktijk zo veel mogelijk vermijden. Alleen in uiterste noodzaak behandelen we nog in de praktijk.
Nog even de richtlijnen:
– U bent niet ziek of verkouden, heeft geen koorts.
– U bent niet in corona gebied geweest (Kijk voor de meest recente lijst op de website van het RIVM)
– U bent de afgelopen 14 dagen zover u weet niet in contact geweest met een (vastgestelde) corona patiënt.
– U neemt uw eigen GROTE badhanddoek mee.
– Daarnaast gelden uiteraard de richtlijnen vanuit het RIVM.

Verder geven wij in de praktijk vanzelfsprekend geen handen, wij desinfecteren onze handen en gebruikte voorwerpen na de behandeling. Tevens leven wij alle voorgeschreven voorzorgsmaatregelen na.

Wij zijn vol vertrouwen dat wij, als wij zorg voor elkaar blijven houden, we samen sterker uit deze moeilijke tijd zullen komen. Wij wensen iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe.