Corona en onze praktijk

Coronavirus update 1 oktober 2020

We behandelen u gewoon op de praktijk. Indien u dat liever niet wilt dan kunnen we behandelen via een videoconsult. In de gangen en wachtkamer zouden we het fijn vinden als u een mondkapje draagt. In de praktijkruimte zelf mag het mondkapje af, mits we de anderhalve meter kunnen waarborgen.

Voorafgaand aan de behandeling stelt u zichzelf de onderstaande vragen:

 1. Heeft u een of meerdere van de volgende ( ook milde! ) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts ( vanaf  38 graden Celsius)?
 2. Heeft u de afgelopen 24 uur klachten ( Covid-19 symptomen ) gehad?
 3. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 4. Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Als 1 van de antwoorden “ja” is dan mag u in principe NIET naar de praktijk komen. Bel ons om te kunnen overleggen wat te doen.

Mensen met klachten komen dus niet in de praktijk maar kunnen wel op afstand behandeld worden ( telefonisch consult of videoconsult, zie verderop in dit stuk ) of de behandeling kan worden uitgesteld.

Voor behandeling in de praktijk gelden de volgende strikte hygiëne maatregelen:

 • Was de handen regelmatig, was ze zeker vlak vóór de afspraak
 • We schudden geen handen
 • Houdt zoveel mogelijk afstand van 1.5. m
 • Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Neem uw eigen grote schone handdoek mee (een op de mat/bank en eventueel een kleine als kussen onder uw hoofd)
 • Kom zo veel mogelijk alleen

We hebben tussen de behandelingen in tijd ingepland om te kunnen desinfecteren. Maar ook om te zorgen u geen andere patiënten tegen komt.

De praktijk wordt na elke behandeling schoon gemaakt: dit zijn vnl. de onderdelen als tafel, stoelen, behandelkruk, behandeltafel, deurklinken etc. Hier nemen we dus ruim de tijd voor tussen de behandelingen in. We wassen zelf onze handen voor en/of na elke behandeling. We gebruiken daarnaast een desinfecterende alcohol indien nodig.

Laten we SAMEN zorgen voor een veilige omgeving en een verantwoorde manier om met elkaar om te gaan.

Er zijn daarnaast ONLINE mogelijkheden voor behandeling: 

Online behandeling. Wij bieden E Health via Clickdoc, U kunt dan beveiligd online behandeling ontvangen. Zeker voor spanningsklachten en slaapproblemen werkt dit goed. Maar ook intakes, houdingsadvies, oefeningen, advies bij pijnklachten kunnen zo prima plaatsvinden.

We nodigen u uit per mail of sms en u volgt 5 minuten voor het tijdstip van de afspraak de instructies van de mail of de sms. U staat de gebruikersvoorwaarden toe, beeld en geluid en u komt bij ons in de virtuele wachtkamer. U wordt door ons gebeld en daarna krijgt u rechtstreeks contact met ons via beeld en geluid op uw computer, laptop, tablet, mobiele telefoon e.d. U hoeft niets te downloaden. Vergelijk het met skype of facetime maar dan met een beveiligde verbinding voor zorgverleners. Mocht dit niet lukken of u wilt op een andere manier contact dan is een telefonisch consult ook mogelijk. We zullen u daarvoor bellen zodat u er geen kosten aan hebt.

Deze behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar net als de reguliere behandelingen als u aanvullend verzekerd bent. Hierover zijn landelijke afspraken gemaakt met de Nederlandse Zorgautoriteit, onze beroepsvereniging en het ministerie van Volksgezondheid.

 

Wij zijn vol vertrouwen dat wij, als wij zorg voor elkaar blijven houden, we samen sterker uit deze moeilijke tijd zullen komen. Wij wensen iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe.