Vergoedingen en tarieven

Vergoedingen

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Oefentherapie Cesar wordt uit de aanvullende verzekering vergoed:

 • U bent boven de 18 jaar en u heeft geen chronische indicatie
  Vergoeding van een wisselend aantal behandelingen uit de aanvullende verzekering. Deze behandelingen komen niet ten laste van uw eigen risico, omdat zij uit de aanvullende verzekering komen.

Alle zorgverzekeraars hebben Oefentherapie Cesar opgenomen in de aanvullende pakketten. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt vanuit de aanvullende pakketten is per verzekering verschillend. Controleert u voor de zekerheid de polis van uw verzekering.

Oefentherapie Cesar wordt uit de basisverzekering vergoed:

 • U bent jonger dan 18 jaar en u heeft geen chronische indicatie
  9 behandelingen per jaar uit de basisverzekering. Indien nodig nog 9 behandelingen en daarna eventueel een wisselend aantal uit een aanvullende verzekering. U heeft geen eigen risico.
 • U bent jonger dan 18 jaar en u heeft een chronische indicatie Chronische lijst
  Alle behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering. U heeft geen eigen risico.
 • U bent ouder dan 18 jaar en u heeft een chronische indicatie Chronische lijst
  Vanaf de 21e behandeling wordt 100% vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen kunnen worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering. De behandelingen uit de basisverzekering komen ten laste van uw eigen risico van 385.

Tarieven

Onze tarieven worden vastgesteld door de zorgverzekeraar.
Onderstaande tarieven gelden indien de behandeling buiten de verzekering valt, of wanneer sprake is van een particuliere nota en gelden tot en met 31 december 2018.

Intake en onderzoek na verwijzing
Behandeling in de praktijk
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis
Behandeling aan huis
Screening
Intake en onderzoek na screening
Lange zitting
Lange zitting aan huis
Behandeling kinderoefentherapie
Verslaglegging kinderoefentherapie
Instructie en overleg met ouders
Psychosomatische oefentherapie
Psychosomatische oefentherapie aan huis
Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek
€ 43,00
€ 31,50
€ 53,00
€ 41,50
€ 15,00
€ 31,50
€ 41,50
€ 51,50
€ 40,00
€ 30,00
€ 30,00
€ 40,00
€ 50,00
€ 47,50

Uw verantwoordelijkheid

U doet er goed aan altijd uw eigen polisvoorwaarden te raadplegen, of in geval van twijfel contact op te nemen met uw verzekeraar om na te gaan in hoeverre oefentherapie Cesar wordt vergoed. Wanneer u in behandeling gaat zonder dekking van uw verzekering, zijn de kosten voor uw eigen rekening.

Gereserveerde behandeltijd  welke niet ten minste 24 uur van te voren is afgezegd, wordt door middel van het verzuimtarief in rekening gebracht. Het antwoordapparaat staat altijd aan om een boodschap of afmelding in te spreken. Het verzuimtarief bedraagt €15,00 en wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. U betaalt dit bedrag zelf.

Betalingsvoorwaarden

In principe heeft u 30 dagen de tijd om een nota te voldoen. Daarna krijgt u een herinnering. Hier worden extra kosten voor gerekend. Voor de eerste herinnering is dit € 2,50, voor de tweede € 4,50 en voor de derde en tevens laatste herinnering is dit € 6,50. De volledige betalingsvoorwaarden vindt u hier