Leontine van den Hil – Oefentherapie Cesar Montfoort – Montfoort

Oefentherapie Cesar Montfoort

Weet wat u beweegt!

Leontine van den Hil

Functie: Oefentherapeut, Psychosomatisch oefentherapeut, Slaapoefentherapeut, Bekkenoefentherapeut

Ik ben in 1987 afgestudeerd aan de HBO opleiding voor Oefentherapie Cesar. Sinds die tijd ben ik werkzaam als Oefentherapeut in Montfoort. In september 2009 heb ik de post HBO-Bacheloropleiding voor Oefentherapeuten Cesar afgerond aan de Faculteit voor Gezondheidszorg van de Hoge School te Utrecht en ben ik Bachelor of Health. In december 2011 heb ik de post HBO-opleiding Psychosomatische Oefentherapie aan de Faculteit Gezondheidszorg van de Hoge School te Utrecht afgerond.

In de praktijk behandel ik vooral volwassenen of kinderen met pijnklachten, bewegingsbeperkingen, ademhalingsproblemen,  spanningsklachten of houdingsafwijkingen. Ik ben gespecialiseerd in bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap, bekkenbodemklachten bij zowel vrouwen als mannen en  ik sta geregistreerd als bekkenoefentherapeut in het interne register van onze beroepsvereniging de VvOCM. Ik ben gespecialiseerd en geregistreerd als psychosomatisch oefentherapeut in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en behandel ik spanningsklachten (zie psychosomatische oefentherapie). Daarnaast ben ik slaapoefentherapeut.

Naast het werken in de praktijk ben ik een aantal jaren actief geweest als regio mentor en lid van de commissie van overleg van een zorgverzekeraar en zat ik van maart 2007 tot april 2011 in de Raad van Advies voor de regio Noord West Utrecht van Bureau Raedelijn. Van april 2011 tot april 2014 heb ik in de overkoepelende Raad van Advies van Raedelijn gezeten. Bureau Raedelijn werkt aan een sterke en geïntegreerde eerstelijns zorg. Daarnaast heb ik tot oktober 2017 in de werkveldcommissie van de Bacheloropleiding voor Oefentherapeuten Cesar gezeten. In deze commissie wordt praktisch advies gegeven over het onderwijs en de aansluiting van de opleiding op de beroepspraktijk.

Terug naar overzicht